Great stuff to be shared together...

Wednesday, February 20, 2013

Harga Silver dan Emas Terjun

Okey, sebenarnya perkara ni memang dijangka. Biasanya kalau ada musim perayaan harga akan turun. Harga spot pada hari ini menurut laman web NUBEX ialah RM 160.90/g bagi emas dan RM 2.96/g bagi perak. Manyak murah wooo.. Tapi apakan daya, tengah kekeringan fiat la pula... Mampu tengok jelah.. Sob sob.. Jadi kepada sesiapa yang ada fiat lebih, time nilah nak restock aset. Jangan lepaskan peluang. Kalau nak survey harga emas dan perak di pasaran terbuka Facebook, oleh lihat di

EMAS - Gold Lot Shop -http://www.facebook.com/groups/gold.lotshop/

PERAK -Silver Lot Shop - http://www.facebook.com/groups/silverlot.shop/

Nasihat ikhlas saya, jangan sampai ketagih pula ya!

5 comments:

niceuncle khairul said...

ya betulll... ongkos ngak ada nak menambah

lynnhelite said...

hm.. lynn bukan peminat gold, not at all.. sebabnya? faktor duit pun ya, faktor keselamatan yg paling utama. X selamat pakai emas di KL nih..ada duit lebih bk masuk fixed deposit atau perabih jln2 cari pasal.. heh heh

Nudabuffy said...

niceuncle khairul ~ pilu hati melihatnya.. Heheheh

Lynn~ Nurul pun bukan minat emas. Pakai pun rantai pemberian emak. Tapi 'terpaksa' sebab takde kerja tetap. Kalau time kekeringan duit tu, boleh juga pikir nak masuk arrahnu.. heheheh

puteri purnama said...

emas oh emas..pasal emas nyawa melayang.Emas lebih mahal dari nyawa. Katakan ramai2
'wanita tak perlukan barangan diperbuat dari emas' tak berbaloi dgn.harga dan nyawa sekian lama yg. dah melayang kerananya.

Nudabuffy said...

hmm bab nyawa melayang tu mungkin ada kaitan dengan tabiat suka 'menayang'. Kalau dah pakai gelang sampai ke siku, rantai leher panjang sampai ke perut manalah peragut dan perompak tak terliur, ye tak? Seram juga tengok orang pakai emas berkati-kati. Hehehe