Great stuff to be shared together...

Tuesday, October 26, 2010

My First Nephew

Alhamdulillah.. tengah hari semalam (25 Oktober 2010) kakak ipar saya selamat melahirkan cucu sulung keluarga Abd Jalil. Baby lelaki, berat 3.1 kg. Syukur semuanya selamat.

Sepatutnya, tarikh jangkaan pada 22 Oktober. Tapi last minute baru tahu kedudukan baby songsang. Memang risau sangat-sangat. Nak buat kami tambah risau, baby tiba-tiba statik dan tak aktif macam selalu. Takut kalau-kalau baby lemas, jadi pada hari Sabtu kakak ipar admitted kat Hospital Kluang. Tapi doktor pakar takde. Kena tunggu hari Isnin (semalam). Dijangka operate hari selasa atau rabu. Tup-tup isnin dah keluar. Alhamdulillah.

Kata bapa mertua saya, baby sangat aktif. Semua nak gerak, tak macam dalam perut. Before dia bersalin hari tu, saya ada cerita dengan Mak. Mak kata, mungkin sebab dia dah penat lasak-lasak, tu yang dia rehat dan statik. My Hubby kata dia merajuk sebab penat je meronta-ronta tapi tak dapat keluar. Heheheh. Memanda je.

So welcome to da world dear nephew. Nama belum ada kot.. Nanti dah ada saya update dan letak gambar.

1 comment:

Shafique said...

Tak sabonyer nak tengok gambo! Mesti tomeii sgt!