Great stuff to be shared together...

Friday, March 1, 2013

[3R] Actions speak louder than words

Hmm.. pagi ni bangun awal. Ada la masa nak organize 3R corner saya.. Tunjuk gambar nak eksyen sikit..Sila jangan jeles. Nak tiru boleh.. Sila tiru..Hahaha cam poyo benar je. Entah-entah orang lain punya lagi best. Sorry kualiti gambar tak memberangsangkan.

Botol kaca dan plastik. Tin reuse tin cat.

Surat khabar dan kertas kotak. Cuba teka apa ada dalam kotak?

Orang lain tayang beg berjenama, I tayang shopping bag cukuplah. Heheheh

Pakaian lama untuk dijadikan kain pengelap

Taraaa.. inilah bendanya yang ada dalam kotak. Cuba teka apa air favorite saya?



3 comments:

nadia rashid said...

takleh teka air apa..dah penyek heheheh...bagus betul berhemah dlm 3R ni..sy tak semua lah...kalau kain tu mcm towel..ada potong elok2 wat cloth pad..heheh upah org jahit tepi...kne beli jugak mesin jahit ni kan

Mama Pongkey said...

Best juga getting organised ni.
Nak teka apa ada dalam kotak... er... plastik beg? Toilet roll yang dah habis?

Nadia: ada mesin jahit best tau. Saya pernah buat clothpad pakai pattern kat internet je. Tak payah hantar kat orang jahit tepi, cuma terbalikkan aje.
Lebih kurang cam ni:
http://pamperedcheeks.com/mamacloth.php

Nudabuffy said...

nadia rashid ~ saya pun berangan je nak beli mesin jahit tapi banyak halangan.. Terpaksa mengutamakan yang lebih utama

mama pongkey ~ jawapannya dalam gambar yang terakhir. hehe.. bestnya dapat buat cloth pad sendiri.. Banyak pattern percuma cantik2 kat internet.