Great stuff to be shared together...

Thursday, April 29, 2010

Crazy Drivers... :((((

Hari ni makcik bangun dengan mood yang baik.. hati pun rasa baik.. tapi dipunah-ranahkan dengan pemandu-pemandu gila di sekitar taman universiti dan taman sri pulai..

Masa kitorang nak keluar simpang 3 rumah kitorang ada satu keta wira memecut dari belakang terus keluar simpang. Helo, dia nampak ke jalan tu clear ke tak..? semberono je keluar? Dalam hati terdetik, "Makcik tu nak mampus ke?".. tak sampai sepuluh meter dari situ, that car nyaris kena hentam dari kiri kanan.. yelah, dia ikut suka hati keluar simpang 4 x kira jalan orang. Nasib baik keta dan lori air batu tu baik, x hentam dia..Yang geram tu, makcik tu bertudung... Tapi takde hati perut. Ikut kepala dia je bawa kereta membabi buta.

Ingatkan kejadian tu dah cukup untuk hari ni. But then, kat simpang yang pak guard UTM selalu jaga tu ada sorang mak cik lagi buat hal (oh yes, dia pun pakai tudung juga). Tak reti sabar menhimpit kitorang... bawak anak lagi.. of course lah anak dia tak pakai safety belt. pity her children dapat emak yang semberono macam tu.

Bukan nak burukkan orang yang pakai tudung ye, jangan salah anggap. Cuma geram sebab dah banyak kali kitorang hampir terbunuh disebabkan makcik-makcik semberono ni. Dia tak sayang nyawa dia? silakan terjun gaung...or i can pray for your early death if you want it, but please think about others.. Stupid, selfish....grrrrrr...

Semalam makcik pergi larkin, sekejap je dah sampai semula ke UTM. it's not because i was 'rempiting' or what, it just simply because no crazy drivers like those makciks. so, although the traffic was heavy, but smooth. please lah rakyat Malaysia, tolonglah berhati-hati di jalan raya. ingatlah orang yang anda dan mereka sayang..

No comments: