Great stuff to be shared together...

Sunday, April 11, 2010

Shopping online?

Currently i have a new hobby...browsing and surfing the net----->online shopping.. WHOA! Hobi yang bahaya sebenarnya.. yelah, sementara ada pendapatan ni oklah. Cuba bila makcik tukar profession jadi surirumah sepenuh masa nanti?

Mula-mula tu cuma suka-suka tengok blog orang. Especially for recipes and cupcakes.. i simply like those cute edible ornaments.. Very creative.. And look yummy too.. Memuaskan selera tanpa memakannya..Nak diet la konon.. muahhaha..

Benda first yang makcik beli online ialah Jamu.. sebab badan letih-letih, untuk tambah tenaga.. Kepada sesiapa yang berminat nak beli jamu tradisional bole la masuk blog ni Jamu Cantik. Macam-macam jamu ada, untuk yang perempuan, lelaki, bakal pengantin yang nak naikkan seri wajah and etc. Servis dari tuan rumah blog memang tip top. Cuma untuk makluman, jamu ni dibuat dari hasil-hasil asli hutan. Jadi stok tak selalu ada. Ada juga testimoni untuk jadi rujukan pembeli. Kepada mereka yang skeptikal pasal ubatan tradisional, boleh tengok-tengok. Tapi jangan kutuk-kutuk. Tak baik. Ada orang yang memerlukannya, Ok? =)



Benda kedua yang makcik beli ialah cloth diapers. Ni masa makcik disahkan positif hamil last Februari.. Tapi nampaknya lambat lagi dapat menggunakannya. Baby's gone. Huhuhu.. Beli CD ni sebab menyahut seruan untuk cintai alam sekitar dan mengurangkan penggunaan lampin pakai buang. kebetulan masa tu ada offer. sayang pulak kalau tak beli. Makcik tengok banyak blog yang jual CD but Hana Sweet Baby yang bagi offer terbaik masa tu. Actually, the blog's owner is my sister's friend's wife. So support bisnes kengkawan pun ya juga. For mothers, or mother-to-be's yang sayangkan alam sekitar, bolehlah usha-usha blog-blog yang offer benda ni. Nanti kalau rajin, makcik akan post kebaikan guna CD compared to disposable diapers k? InsyaAllah.





Lepas tu lama juga makcik stop usha blog. Yelah, baby pun dah takde kan? Tapi terpikat pulak dengan maxi dress.. tapi still tak dapat lagi..hukhukhuk.. masih menanti ni.. hopefully sempat lah sampai, nak pakai masa gi honeymoon...Ni order kat page dalam facebook jer..

Yang paling latest makcik beli ialah perfume...Flora by Gucci. Not authentic kot. Just AA grade. But look like ori. Just cost me rm62 for 75mL including postage. Baunya sangat long-lasting, but bit strong for someone who prefer fresh and boring fragrances,,muahahah.. Not really my type. I prefer Bond Girl from Avon. This one i get from Lizdee. Great value for your money.. seriously, i cant differentiate between ori or not..Maybe because i'm not a perfumemanic kot...Service? very fast. but i'm sure it's actually 100mL when i order. But then i recheck...hurmm..maybe salah tengok kot..



My opinion about online shopping, make sure you have full confidence with the seller before you buy something. Pastikan identiti mereka. Baca testmonial kalau nak lebih pasti. kalau ada email mereka yang bagi testi, boleh cuba contact diorang untuk double check. Can never be too careful kan? So far, semua barang except one yang makcik order selamat sampai.

No comments: