Great stuff to be shared together...

Thursday, April 22, 2010

Honeymoooooners... Perhentian Island

Kami

Selepas 5 bulan berkahwin barulah pak cik dan makcik berkesempatan nak berbulan madu..Ini semua gara-gara menunggu viva yang tak kunjung tiba.. Once makcik book resort je, terus dapat tarikh viva.. sungguh dengki..;p

Mula tu makcik ingat nak gi cameron highland je. Dah pernah pergi pun, sangat suka...Banyak tempat nak dilawati, iklim sejuk yang nyaman, boleh shopping kat pasar malam.. memang best lah senang kata. Tapi pakcik kata nak gi pulau.. Pulau pun pulau la..


Arwana Perhentian Resort

Kami menginap di Arwana Perhentian Eco Resort. Boleh tahan lah.... Lokasinya di Teluk Dalam, Pulau Perhentian Besar. Lunch mewah, senak perut kami. Breakfast dengan dinner? So-so je kot.. Tempat ni memang sesuai untuk orang yang berhoneymoon macam kami kerana bilik nya memang syok... tidur je kitorang... ngantuk je kalau duk dalam bilik..Kami amik bilik deluxe pool view.

Suasana di pantai paling best masa air pasang dalam pukul 1.00 ke 2.00 p.m. Angin dia, fuuuuh... masyuk.. tapi pas surut tak best.. nampak lah sampah sarap yang dibuang oleh orang yang tak bertanggung jawab.. menyampah..Time laut surut juga merupakan waktu pelancong-pelancong asing berjemur dengan pakaian yang... you ol tahu la kan? menambah dosa pak cik jer.. so mak cik ajak dia kuar waktu-waktu tertentu je.. hahahhah..

Kalau anda orang yang suka bereksplorasi, bolehlah pergi snorkelling ke, scuba diving ke, candat sotong pun ada... kayak pun boleh juga.. Kepada sesiapa yang sukakan perlancongan budget, mak cik cadangkan bawa bekal makanan and minuman sebab kalau di pulau, expect to pay at least two time the normal price in main land.


Apa-apa pun, akhirnya kami berhoneymoon juga.. mudah-mudahan adalah hasilnya.. hihik.. amiiin

No comments: