Great stuff to be shared together...

Tuesday, May 7, 2013

Diari Fertigasi : Penyediaan Tapak







Seperti dijanjikan, saya letakkan sedikit gambar tentang projek fertigasi yang baru dimulakan. Ini kalau diikutkan adalah back up plan kami kalau-kalau saya dah tak larat nak bekerja di makmal. Sekarang sangat cepat letih dan sakit kepala. Makan pun ada kuota. Walaupun sangat berselera dan lapar, tapi kalau lebih daripada sepatutnya saya akan termuntah. Nak slim kot. Heheheh. Hubby cakap dah kurus sikit. Yeay! Tapi berat baru turun sekilo je. Cepatlah besar wahai pokok-pokok semua. Saya dah tak sabar nak menuai.

6 comments:

Ummu Madihah said...

Salam Nurul,

Mak Aji harap Nurul ok walaupun kurang sihat. Buat projek fertigasi ya, buat kat mana ni? Tanam pokok apa ni? Back-up plan ya. Apapun harap semua berjaya!

Nudabuffy said...

salam Mak Aji.. buat dekat kampung suami.. fertigasi cili..buat kecil-kecil je dulu.. belajar-belajar dulu..

nadia rashid said...

seronok mempunyai tanah luas untuk buat projek tanam secara fertigasi ni..berhasil nanti jenuh nak petik cili..banyak betul anak pokok

Nudabuffy said...

menumpang tanah mertua.. mudah-mudahan macam tu.. nanti bolehlah ajak kawan tanaman buat gathering sambil memetik.. hihihi

lynnhelite said...

Bestnya ada tanah luas mcm tu kan.. (eeee x reti bersyukur!) bukan apa..tanah kebun lynn teramatlah jauhnya.....

Nudabuffy said...

Heheh..takpe lynn.. Tanah lynn tu sungguh pun jauh tapi value tinggi.. Tempatnya nyaman, lebih banyak tanaman yang sesuai menghuni kat situ