Great stuff to be shared together...

Wednesday, January 9, 2013

Sisi Sadis Dalam Berkebun

Hon Tsai Tsai terkulai dek kepanasan melampau. Setengah hari je kena panas dah jadi macam ni.

Patah riuk kena pijak dengan kucing. Petak kangkung dah jadi tilam dia.

Rongak pokok limau kasturi kena makan ulat.

Daun lobak putih yang bergulung-gulung.. Tak tahu apa punca. Kepanasan juga kah?

8 comments:

hitomi lavender said...

Saya bila tgk pokok yang ditanam jd cmni..memang rasa pilu.huju..kadang2 rasa macam taknak tanam apa apa dah..tapi bila tgk da ja benih baru yang dijuai..tgk pokok2nya sihat2 trus bersemangat nk bercucuk tanam balik..hehe..:D

puteri purnama said...

Penat menanam akhirnya jadi macam ni.Apa nak buat kan, sabarlah tanam lagi k.

Nudabuffy said...

hitomi lavender ~ Haah..memang pun.. Lagi-lagi bila dijaga dan dibelai dengan penuh kasih sayang, baru tinggal sekejap dah jadi macam ni.

Puteri Purnama~ Takpelah.. Anggap jelah bukan rezeki saya.. banyak lagi biji benih tunggu turn.Hehhe

zamzurina zulkafli said...

Hon tsai tsai tu same case! Sabar2. Semai lagi jom

suka suka said...

Semai lg nurul...

baguznet said...

kalau masalah tak cukup air, mgkn boleh cuba kaedah self-watering, membantu bila kita agak sibuk

kes serangga tu, mmg kena guna teknik buddy kalau sesuai

Nudabuffy said...

zamzurina ~ petang tadi check tgk akar dia reput.. macam kena serangan je.. sedih..:(

Suka suka ~ hehe semestinya kak mar

baguznet ~ saya masih belum jumpa buddy yang sesuai.. selasih, ulam raja, kesum, bunga tahi ayam semua tak berjaya menyekat kemaraan perosak. Ganaslah yang kat sini.. Oh ya, lama tak nampak en baguznet

TukangKebun said...

Daun gulung-gulung ni takut ada yang buat sarang di sebalik gulungan tu kena check.