Great stuff to be shared together...

Tuesday, November 9, 2010

Packing Mode (o_O) fuuuuuuuuuh.

Sebenarnya bulan November ni saya mencutikan diri sendiri selama sebulan. Tapi dengan approval la.. Cuma takde gaji (hukhuk). Ni sebenarnya saya kira sebagai self reward sebab dah penat bekerja dengan tekun. Dah lama fikir nak berehat dan peluang yang ditunggu pun tiba. So here I am in my home sweet home (not so sweet la), thinking about future while avoiding internet untuk mengekang nafsu nak berbelanja dalam talian. Duit ciput lorrr.

Oh ya, saya bercuti ni pun ada tujuan lain iaitu nak buat persiapan untuk berpindah ke Nilai, Negeri Sembilan. Kerja kat Nilai 7. So for those yang nak recommend rumah sewa yang murah2 dekat area berdekatan, boleh email saya di nudabuffy@yahoo.com. Kalau dapat area in between Nilai and Puchong pun Ok juga sebab hubby kerja kat Puchong.

So, sepanjang bercuti ni saya bertugas untuk mengemas rumah apa yang patut la kan. Tapi lepas tu buntu, sebabnya barang tak la banyak, tapi masih rasa nak guna. Plus, saya ni cerewet orangnya. Nak kelaskan barang, susun ikut jenis, dan dilabel. Perghh.. complicated juga. Tapi ni untuk kesenangan masa hadapan. In case tak sempat nak unpack semua benda, bole cari ikut label je kan? Antara benda paling awal yang dikemas ialah baju-baju zaman kurus dulu. Tengah fikir nak bagi sepupu-sepupu kecil saya la. Orang-orang dalam family saya semua ebab-ebab belaka. Nak bagi kawan-kawan dekat sini, saiz diorang lebih besar walaupun diorang tak gemuk. Takpun tak pakai baju stail saya.

Semalam saya dah jual barang yang recyclable kat lori surat khabar lama tu. And guess what, untuk satu plastik beg besar + 1 kotak kertas dan kotak yang kitorang kumpul selama ni dapat RM 1 je. Cis! Patutlah masyarakat Malaysia tak menyokong program kitar semula ni. Sebelum ni saya pernah jual dalam kuantiti yang lebih kurang sama dapat Rm 3.50. Kira bole tahan la. Nasib baiklah benda-benda tu boleh dikatakan tak bermodal. Yelah, orang hantar kertas-kertas iklan, katalog-katalog Avon saya, kotak-kotak ubat gigi, tisu, kasut, biskut dll, semuanya saya kumpul. Hahahaha. Seronok rasa.

Oh ya, siapa tahu perkhidmatan lori yang murah-murah pun boleh roger saya.

No comments: