Great stuff to be shared together...

Friday, November 25, 2011

2nd Wedding Anniversary

Burrpppp... Alhamdulillah... Kenyang makan ketam masak sambal dengan sayur brokoli sempena sambutan tertunda hari ulangtahun perkahwinan kami yang kedua 21 November hari tu. Hari tu sempat kongsi kek je sepotong sebab my love kena pergi outstation untuk kesekian kalinya. Huhuhu.. Tinggallah daku seorang diri.. kekekekek. Puas hati keluar pergi shopping pagi-pagi dapat beli ketam dan udang yang besar-besar dan murah.

Ustazah Bahyah dengan darlingnya Ustaz Akashah cam tahu-tahu je gi buat topik pasal ulangtahun perkahwinan dalam Semanis Kurma. Best best best (padahal tak tengok pun, tengok iklan je).

Sedar tak sedar, panjang juga perjalanan cinta kami ni. Harap-harap berpanjangan sampai akhirat. Bila difikir-fikir balik tak pernah sangka pula akan kahwin dengan dia, senior kat sekolah, abang member pula tu. Hahahah. Kelakar pun ada. Jangan kata kawin, kawan dengan dia pun tak sangka. Pasal apa, ramai classmates yang minat kat dia, duk ushar-ushar cakap dia handsome la, cool la, alim la. Lalalalala.. Kita pun  tumpang ushar la. Eh, abang tu la. Abang tu kan, masa first time nampak dia hati ni dah terdetik dah suatu hari nanti akan jadi kawan. Tapi masa tu tak tahu lagi dia abang Sufian (my classmate). Masa tu baru form 2. Takde hati nak bercinta. Belajar je kerjanya, takde life langsung. ahaks.

Dipendekkan cerita, masa form 3 tiba-tiba ada la makhluk Allah ni menjumpakan kitorang. Entah apa cerita dia reka nak bagi kitorang berkawan ni saya pun tahu. Tahu-tahu Abang Encem nak jumpa. Takut weyh.. Saya ni makhluk paling skema kot kat sekolah. Tak pernah langgar peraturan sekolah. Serius. Alih-alih dapat abang angkat, antara jenayah paling besar kat SAKTI. Tak tenteram weih hidup. Tapi sebab saya ni banyak muslihat so terlepas la sepanjang ada kat sana. Kepada junior yang nak tahu sila pm ya. Oppps..gurau je. Sepanjang berkawan dua kali je rasanya kami berdepan. Masa mula nak berkawan, pastu temankan org jumpa dia. Bukan I yang bercakap ya, teman je. Selebihnya melalui surat. seronok berutus surat, sampai bertimbun jadinya. Ingat nak simpan buat arkib sekali dengan surat-surat dari secret admirer yang lain. Bolehlah eksyen dengan keturunan.. Sekali mak pergi buang pulak harta redak ambe tu. Huhuhuhu. Yang hubby dapat dapat daripada kita pula reput kena banjir. Tinggal surat-surat latest sebelum pencen jadi penulis surat je yang ada. Pencen sebab dah ada henpon. Kekekekke.

Masa belajar kat UTM dulu saya jadi penunggu peti surat kot. Baru hari ni pos surat, esok dah gi cek peti surat, tiap-tiap hari tanpa jemu. Sms lagi, telefon lagi. Tu baru kawan tu. Semua benda nak cite, dari bab kelas, aktiviti ko-kurikulum, pakwe-makwe, kawan-kawan. Macam-macam lah. Tak sedar lagi hati masing-masing dah terikat. Duk menyombong gi kejar orang lain yang tak nak kan kita. Bagi saya, dia ni kawan terbaik yang saya ada. Dia selalu tolong saya selesaikan masalah, walaupun masalah yang saya cari sendiri. Bagi ramai orang dia seorang yang pendiam dan pemalu. Tapi dia yang saya kenal sangat kelakar, caring dan romantis. Saya mula sedar siapa dia di hati saya bila ada kawan saya yang berkata, "Dayah, ko mesti dengan abang ko juga satu hari nanti".

Kata-katanya jadi kenyataan. November 2005 kami declare sebagai kekasih walaupun tak pernah berjumpa sejak kali terakhir jumpa di sekolah. November 2008 kami bertunang. November 2009 hingga ini saya isteri encik Hambali Abd Jalil. Saya bersyukur kepada Allah SWT kerana mempertemukan kami walaupun dengan jalan yang tidak mudah. Sentiasa berjauhan semenjak dari awal lagi tapi hati kami tetap bertaut. I love you, baby. I LOVE YOU!!!!

2 comments:

ummihasan said...

hoh.. kantoi sudaa.. ahaha..
bagus, pandai buat pandai sorok, hehe..

Selamat Ulangtahun Dayah n Abg Hambali.

Sweet je kan berjauhan, tp dekat di hati. Bagus camtu :) InsyaAllah diberkati Allah hingga ke akhirnya. amiin.

Nudabuffy said...

Thanks.. Haah..kadang bagus juga berjauhan.. lebih berdikari dan lebih rindu... lebih rencah dalam kehidupan (macam tak cukup-cukup rencah je ;P). Alhamdulillah...