Great stuff to be shared together...

Wednesday, April 6, 2011

Clumsy is My Middle Name - Appointment 4/4/2011

Hari tu jatuhkan handphone dalam toilet... pastu sebabkan kad atm kena telan.. tak tahu nak sedih ke nak gelak.. adoyai.. clumsy nye lah. Nasib baik ada internet banking. Dah la buku banknye pun entah kat mana. Sabor..sabor..Semalam gi CIMB untuk amik balik kad atm tu.. tapi nampaknya kad tu belum keluar dari machine... Bila tak dapat dipastikan. So, minggu dean jelah pergi lagi.

Oh ya, di kesempatan ni nak ucapkan tahniah pada Khidayah yang baru dapat anak nombor dua. Hero lagi. Bestnya...

Hmmm.. dah berapa kali skip buat laporan appointment hospital dan klinik. Kadang tu balik dari appointment penat sangat-sangat. sampai rumah terus collapse. Yang paling latest Isnin baru ni. Appointment dengan Dr Nazimah, di HTJ. Hari tu saya kena cirit-birit. Hujan pulak turun mencurah-curah di pagi hari. Terpaksa hubby hantar ke stesen komuter. Merah gamaknya attendance dia pagi tu. Tapi syukurlah, appointment kali ni nampaknya lebih positif. Tekanan darah semakin stabil (selepas dos methyldopa jadi 6 biji sehari). Pastu albumin cuma trace. Dr happy dengan condition saya. Ahamdulillah...

Lepas tu dr scan baby. Dia kata baby relatifnya agak kecil sebab berat dia just 867 g lebih kurang. Patutnya berat dia dah lebih 900 g. Tapi dr ambil kira juga saiz tubuh saya dan suami yang tak berapa tinggi. Lagipun bbay sangat aktif bergerak. Tengah Dr syok scan, tetiba si comel ni bagi tendangan padu kat ultrasound tu. Terkejut Dr dibuatnya..


Dr   : whoa whoa kuatnya dia...

Me  : Die memang macam tu ( sambil sengih2 geli sebab budak ni tak berhenti2 menggelodak)
Dr   : Garangnya... kalau aktif macam ni tak perlu risau sangat lah.

Then dr cakap, walaupun dia kecil, bila dia dah cakap usia 28 bulan (tomorrow), insyaAllah dia boleh survive kalau terpaksa bersalin. Mudah-mudahan Allah permudahkan segalanya. Yang penting, paling lewat saya akan bersalin masa kandungan 37 minggu. Baby, Kita berjuang bersama-sama ya. Chiayok!

No comments: